Elektromos padlófűtés kisokos

Elektromos padlófűtés kisokos

Ismét elérkeztünk az évnek ahhoz a szakaszához, amikor sok családnál eljön az ideje a kisebb-nagyobb felújításoknak, a régóta tervezett szakmunkáknak vagy éppen a fűtésrendszer cseréjének vagy bővítésének. Sokan nem gondolnak ilyenkor az elektromos padlófűtésre, mint opcióra, pedig egy rendkívül komfortos fűtési módról beszélünk, ami ráadásul könnyen és gyorsan telepíthető, közvetlenül a padlóburkolat alá, így nem jár hatalmas, több hetes vagy hónapos munkálatokkal. A könnyebb eligazodás érdekében ebben a cikkünkben összeszedtük a legfontosabb tudnivalókat az elektromos padlófűtéssel kapcsolatban.

Ha Ön már pontos termékinformációkra kíváncsi, és vásárolni szeretne, ugorjon tovább webáruházunkba!

Mi is ez pontosan?

A hagyományos, vizes padlófűtésről biztosan hallott már, amikor meleg vizet keringtetünk a padló alatt az aljzatban.

Nagyon komfortos és állandó hőfokot biztosít az egész házban, és az emberi szervezet számára az egyik legkellemesebb fűtési mód, hiszen közvetlen a talpunktól kezdve, az egész testünket átjárja a felfelé áramló meleg levegő.

Ennek a rendszernek azonban több hátránya is van, gondolunk itt pl. a bonyolult és költséges, szakember-igényes kiépítésre és karbantartásra, vagy a számtalan meghibásodási lehetőségre (kazán, csőtörés, iszaposodás, stb.). Ezen kívül utólag, felújítás alkalmával is sokkal bonyolultabb, valamint munka- és időigényesebb a telepítése.

Az elektromos padlófűtés a hagyományos rendszerek szinte minden előnyét megtartva egy jóval egyszerűbb, és hosszabb életű fűtési módot biztosít.

Az elektromos padlófűtés gyakorlatilag egy műanyag hálóra felfűzött fűtőkábel, ami fél méter széles és különböző hosszúságban kapható. A háló szabadon vágható a fűtőkábel megszakítása nélkül, így könnyen és gyorsan telepíthető. Bármilyen hidegburkolat és a legtöbb melegburkolat alá telepíthető. Nagyon vékony, így nem emeli meg jelentősen a padlószintet.

Ha kíváncsi, hogy az Ön otthonába mekkora és milyen típusú padlófűtés lenne ideális, kérje ingyenes és személyre szabott ajánlatunkat szakértőnktől!

Európai gyártó, 20 év garancia

Az 1985-ben alapított, lengyelországi székhelyű Elektra jelenleg Közép-Európa legnagyobb padlófűtés- és fűtőkábel-gyártója. A több, mint harminc éves tapasztalat, az európai gyártás és a legszigorúbb szabványoknak is megfelelő termékek garantálják a felhasználók elégedettségét.
Az Elektra a Nordart kínálatában megtalálható fűtőszőnyegekre 20 év garanciát vállal, és meghibásodás esetén fedezi a burkolatcsere költségét is!

A fűtőszőnyeg telepítése

Már többször írtuk ebben a cikkünkben is, hogy mennyire gyors és egyszerű a fűtőszőnyeg telepítése. Erről részletesen már egy korábbi bejegyzésünkben írtunk, itt elolvashatja:

BLOGBEJEGYZÉS A TELEPÍTÉSRŐL

De ha Ön inkább vizuális típus, akkor nézze meg ~8 perces animációs videónkat, amiben minden fontos tudnivalót szemléltetünk!

Elektromos fűtőszőnyegek típusai

A burkolat típusától függően kétfajta fűtőszőnyeg válaszható. Az alábbi gombokra kattintva részletes információkat olvashat az adott típusról!

Fontos! A padlófűtés működéséhez mindenképpen szükséges egy padlóhőmérséklet érzékelővel ellátott fali termosztát. Önmagában a fűtőszőnyeg nem működőképes! Az elérhető termosztát típusokat szintén lentebb találja!

Javasolt rétegrendek

A padlóburkolat típusától függően különböző rétegrendet kell alkalmazni a telepítés folyamán. Különleges burkolatok esetén (pl. vinyl) változhat a rétegrend, ebben az esetben szakértő kollégáink tudnak segíteni a megfelelő rétegrend megválasztásában!

Ha további kérdései lennének az elektromos padlófűtéssel és fűtőszőnyegekkel kapcsolatban, kérjen ingyenes ajánlatot tőlünk, vagy keressen minket elérhetőségeinken, ahol szakértő kollégáinkkal pontosan egyeztethetnek a részletekről!

Telefon: 06 20 955 26 29

Email: [email protected]