Gyakori kérdések
Dinasti168 Dinasti168 Dinasti168 Dinasti168 Dinasti168 Dinasti168 Lotus138 Lotus138 Lotus138 Lotus138 Lotus138 Bosswin168 Bosswin168 Bosswin168 Bosswin168 Bosswin168 Bosswin168 Cocol88 Cocol88 Cocol88 Cocol88 Mabar69 Mabar69 Mabar69 Mahjong69 Mahjong69 Mahjong69 Nobar69 Nobar69 Nobar69 Zona69 Zona69 Bwtoto Bwtoto Bwtoto Bwtoto Master38 Master38 Master38 Master38 Starling69 Starling69 Starling69 Lambo69 Lambo69 Mahjong69 Mahjong69 Dinasti168 Dinasti168 Dinasti168 Dinasti168 Lotus138 Lotus138 Lotus138 Dinasti168
Lotus138 Cair77 Daget77 Daget77 Rupiah138 Rupiah138 Rupiah138 Rupiah138 Lord88 Lord88 Lord88 Lord88 Ganas69 Ganas69 Ganas69 Ganas69 Modus99 Modus99 Modus99 Modus99 Gacor96 Gacor96 Gacor96 Gacor96 Odin77 Odin77 Odin77
Lotus138 Bosswin168 Tango77 Cair77 Daget77 Odin77 Modus99 Ganas69 Rupiah138 Lord88 Gacor96 BOKEP BOKEP INDO Baron69 Dino69 Besti69 Epicwin138 BOKEP INDO

Gyakori kérdések

Ha videós formátumban szeretnéd meghallgatni szaktanácsadóink válaszait a leggyakoribb kérdésekre, akkor kattints ide!

ADAX, GLAMOX és BEHA fűtőpanelre 5 év teljes körű cseregarancia érvényes. A cseregarancia azt jelenti, hogy a hibás készüléket azonnal cseréljük új termékre, nincs hosszan tartó bevizsgálás vagy egyéb kellemetlenség.

Atlantic termékekre 2 év ingyenes javítási garanciát vállalunk.

Elektra beltéri fűtőkábelekre 20, kültéri fűtőkábelekre 10, önszabályzó fagymentesítő fűtőkábelekre 3 év garanciát vállalunk.

Mennyezeti infra panelekre 10 év garanciát vállalunk.

Termosztátok, és egyéb termékekre a garancia a törvényben előírt 2 év.

A készülékeket érdemes legalább heti egyszer nedves ronggyal áttörölni, illetve a fűtőpanelek esetében az alján és tetején lévő rácsokon a porszívó kefés fejét végighúzni. Ha szükséges a fűtőpanelt óvatosan a konzolon előre döntve, úgynevezett takarító állásba lehet tenni, ezáltal porszívóval elérhetővé válik a fűtőpanel és a fal közötti rész is. Emellett érdemes hosszabb nem üzemelés esetén (pl.: nyár, nyaraló ideiglenes használat) az első használat előtt sűrített levegős portalanító spray segítségével átfújni.

Nem, a fűtőpanelek kizárólag vízszintesen elhelyezve használhatóak. Függőleges felszerelés esetén a készülékből nem tud kiáramlani a meleg levegő, és ezáltal túlmelegszik.

Ne ijedjen meg, ez teljesen normális. Az első öt perc üzemelés során ég le a gyári védőzsír réteg. A fűtőpanel további működése során semmilyen szag nem lesz érezhető.

A készülékek maximális felületi hőmérséklete elérheti a 75-80 °C -ot. Az általunk javasolt teljesítmény méretezést betartva nagyon ritkán fordul elő, hogy a felületi hőmérséklet meghaladj a 40-50 °C-ot. A 75-80 °C általában szélsőséges esetekben lehetséges. Például egy nagyon hideg (pl.: 10 °C) helységbe helyezzük a fűtőpanelt és magas hőmérsékletre állítjuk (pl.: 20 °C), a fűtőpanel hideg huzatban van, vagy a helység szükséges teljesítményéhez képest kisebb teljesítményű fűtőpanelt helyezünk el.

Mindegyik általunk forgalmazott norvég fűtőpanel és Atlantic törölközőszárító önmagában tartalmazza a termosztátot, ezért külön termosztát megvásárlása és kiépítése nem szükséges. A fűtőkészülékekbe épített hőmérsékletérzékelőnek köszönhetően folyamatosan mérik az adott helyiség hőmérsékletét, és csak akkor közölnek hőt a környezetükkel, ha a hőfok a beállított hőmérséklet alá esik. Érzékenységük 0,2 °C.

A hőmérséklet érzékelőt úgy helyezték el a készülékben, hogy a készülék által termelt hő egyáltalán ne zavarja.

Igen, amennyiben falba süllyesztett konnektorral történik az áramhálózat kialakítása. A konnektor elhelyezéséhez kérjük nézze meg az adott készülékhez tartozó felszerelési sablont.

A készülékek nem képesek szabályozni a teljesítményüket, ha fűtenek, akkor a névleges teljesítménnyel működnek.

Gyerekzárat a digitális programozható, és Wi-Fi-s készülékeken lehet beállítani. Ennek módját az adott készülék használati útmutatójában találják.

Garanciavesztés nélkül a dugvilla levágható, és ugyanolyan vagy nagyobb keresztmetszetű vezetékkel a vezeték toldható, és rövidíthető, így a készülékek direktbe az áramhálózatba köthetőek.

 A készülék megbontásával a vezeték cseréje TILOS!!!

Mindegyik norvég fűtőpanel és Atlantic valamint Elektra törölközőszárító jobb oldalán jön ki a vezeték. A készülék vezetékének a hossza az adott készülék adatlapján található táblázatban találja.

A fűtőkészülékek biztonságos üzemeltetéséhez legalább 1,5 mm2-es réz vezeték szükséges. Ha több készüléket szeretne ugyanazon vezetékről üzemeltetni, szükséges lehet ennél vastagabb vezeték alkalmazása is, erről villanyszerelő szakemberrel konzultáljon.

Igen, használhatóak. A hosszabbító kiválasztásánál arra kell figyelni, hogy az alkalmas legyen az adott fűtőkészülék teljesítményének megfelelően a folyamatos terhelésre.

A fűtőpanelek és törölközőszárítók a II. érintésvédelmi osztály követelményeinek felelnek meg, azaz ezen termékeknél nem szabad fém részeknek szabadon lenniük, melyek hiba esetén közvetlenül feszültség alá kerülhetnek (védőszigetelés, duplaszigetelés). A kettős-, illetve megerősített szigetelést maga a konstrukció biztosítja, emiatt védő (földelő) vezetékre nincs szükség.

A kettős szigetelésű készülékek ezért nem csatlakozhatnak a védővezetékhez, azaz nem földelhetők.

A kettős szigetelés jele: Kettős szigetelés

Amennyiben a fűtőpanel áramhálózathoz történő csatlakoztatása dugvillás aljzatba történik, akkor nem szükséges. A fűtőpanel rögzítő konzolját 4 csavarral a falhoz kell rögzíteni, a fűtőpanel konzolra történő felhelyezése után a dugvilla segítségével az áramhálózatba csatlakoztatható, és indulhat a fűtés.

A fűtőpaneleket úgy célszerű elhelyezni, hogy az alja a padlótól 10-15 cm magasságban legyen és ideális esetben az ablak alatti függőleges falra kerüljön. Ugyanis általában ez az adott helység leghűvösebb pontja.

Esztétikai vagy bármely egyéb okból lehet a készüléket magasabbra is helyezni, de ekkor figyelembe kell venni, hogy a termosztáton magasabb hőfok beállítása szükséges a kívánt hőmérséklet eléréséhez. A meleg levegő felfelé száll, ezért minél magasabban van a fűtőpanel az adott helységben annál melegebbet érzékel.

A javasolt minimális és maximális magasság 5 és 50 cm.

A fűtőpanel ideális esetben az ablak alatti függőleges falra kerüljön, úgy hogy a fűtőpanel alja a  padlótól 10-15 cm magasságban legyen. Amennyiben máshová van csak lehetőség a fűtőpanelt elhelyezni tekintettel kell lenni arra, hogy a helyiségben lévő ablakon/ablakokon besütő nap ne érje a fűtőpanelt, mert felmelegedve nem a valós hőmérséklet szerint fog működni.

Nem, a fűtőpaneleket tartólábra is helyezhetőek, amit külön kell megvásárolni a fűtőpanelekhez. A tartólábakat nem tartalmazza a csomagolás.  A csomagban az oldalfalra történő szereléshez szükséges tartókonzol és 4 db csavar található. A tartólábak használatánál figyelembe kell venni, hogy a fűtőpanel ugyanúgy egy adott helyiség légterének kifűtésére méretezett.

Téglafalra: 8mm dübel (tipli)+ csavar
Betonfalra: 6mm dübel+csavar
Gipszkarton falra: Gipszkarton tipli, vagy turbodrill és csavar
Faszerkezetes házra: 3.5×50 mm facsavar

Fontos hogy a tartókonzol teljesen függőlegesen és vizszintesen legyen rögzítve.

A bútorokat (pl. kanapé) úgy célszerű elhelyezni, hogy a levegő megfelelő áramlásához minél több szabad terület legyen a készülék előtt (legalább 10 cm) és felett (legalább 50 cm). Minél több a szabad terület előttük annál hatékonyabban tudnak működni.

A készülékek teljesen falhoz tolt asztal alá történő elhelyezését nem javasoljuk.

A fűtőpanel csomagolása tartalmazza a falhoz történő rögzítéshez szükséges tartókonzolt, és 4 db csavart. A fűtőpanelek jobb oldalon elhelyezkedő dugvillás vezetékkel vannak szerelve.

Igen, elhelyezhetőek egymás mellé minimum 5 cm távolságra.

Napi életritmusban, ha nem tartózkodunk otthon, akkor célszerű a készülék termosztátját a komforthőmérséklethez (pl.: 21 °C) képest 2-3 °C lejjebb állítani, ezzel energiát megtakarítva. Ezt a hőmérséklet-különbséget tud a készülék könnyen felfűteni.

Több napos nem otthon tartózkodás esetén sem javasoljuk a készülék teljes kikapcsolását. Ebben az esetben a 16 °C tartását javasoljuk.

Igen, a termosztát hőfok kijelző része kikapcsolható a „-” és „OK” gombok nyomva tartásával mindaddig, amíg hármat nem villan a kijelzőn szereplő érték. Ezzel aktiváltuk, hogy 15 másodperc után a kijelző elsötétül. Bármely gomb megnyomásával ismét 30 másodpercig világít a beállított hőfok, majd ismét elsötétül. Abban az esetben, ha mobilkészülékünk segítéségével módosítjuk a kívánt hőmérséklet értékét, akkor sem fog felvillanni a kijelző.

Ugyanígy megismételve a „-” és „OK” gombok három villanásig történő nyomva tartását, ez a funkció kikapcsolható, és ismét folyamatosan világít a beállított hőfok.

Igen, lehet. Ebben az esetben a tetszőleges e-mail cím, és jelszó megadásával szükséges létrehozni az ADAX Wi-Fi fiókot, ugyanis ezen információk birtokában az applikáción keresztül egy másik okos készülékről ugyanazt a kezelőfelületet látjuk. (Az e-mail cím ilyen módon történő megadás nem jelenti az e-mail fiókhoz tartozó levelek és bármilyen egyéb adatok szinkronizálását).

Amennyiben több személy szeretné irányítani az ADAX Wi-Fi fűtőpaneleket, akkor a közösségi média (Facebook, Twitter…) bejelentkezéssel történő ADAX Wi-Fi fiók létrehozását nem javasoljuk.

Nem szükséges. Az ADAX Wi-Fi és Beha fűtőpanelek termosztátjába be van építve a Wi-Fi adapter, aminek a segítségével képes kommunikálni a routerünkön keresztül a telefonos alkalmazással.

Szóval az „okos” fűtéshez csupán egy routerre, és egy okos telefonra van szükségünk.

Igen, lehet. Ebben az esetben az e-mail cím, és jelszó megadásával szükséges létrehozni az BEHA Wi-Fi fiókot, ugyanis ezen információk birtokában az applikáción keresztül egy másik okos készülékről ugyanazt a kezelőfelületet látjuk. (Az e-mail cím ilyen módon történő megadás nem jelenti az e-mail fiókhoz tartozó levelek és bármilyen egyéb adatok szinkronizálását).

Amennyiben több személy szeretné irányítani az BEHA Wi-Fi fűtőpaneleket, akkor a közösségi média (Facebook) bejelentkezéssel történő BEHA Wi-Fi fiók létrehozását nem javasoljuk.

A barna=fázis és a kék=nulla vezetéket kell csak bekötni az áramhálózatra történő csatlakoztatáshoz. A fekete kábel egy vezérlőkábel, amit célszerű visszavágni és szigetelni. A fekete vezeték bekötése TILOS és a készülék meghibásodását okozhatja!

A törölközőszárítók csomagolása tartalmazza a falhoz történő rögzítéshez szükséges tartóelemeket, és csavart. A törölközőszárítók jobb oldalon elhelyezkedő dugvilla nélküli vezetékkel vannak szerelve.

Igen, szerelhető dugvilla a vezetékre, és így is csatlakoztatható az áramhálózathoz.

Igen, lefektethető. A fűtőszőnyegek hidegvégeit párhuzamosan lehet kötni és a termosztáthoz vezetni, így az egy helyiségben lévő szőnyegek egyszerre vezérelhetőek. A párhuzamos kötést érdemes a termosztát előtt egy külön kötődobozban elhelyezni.

A fűtőszőnyegek összekötésekor a teljesítmények összeadódnak, ezért ha az összteljesítmény (Watt, jele: W) megközelíti a kiválasztott termosztát által elbírt maximum áramerősséget (Watt/ Volt = Amper, jele: A), akkor javasolt egy mágneskapcsoló beépítése.

Az általunk forgalmazott termosztátok maximum 3600 w, azaz ~16 A (3600 w/230 v) terhelést bírnak el.  

A csomagolás egy hengerre feltekert fűtőszőnyegen kívül tartalmaz egy kötődobozt a termosztát beszereléséhez, illetve egy rövidebb, két oldaltán nyitott védőcsövet a hidegvég bekötéséhez, és egy hosszabb egyik oldalon zárt védőcsövet a padlóhőmérséklet érzékelő csatlakoztatásához.