Telepítési tanácsok elektromos padlófűtéshez

Telepítési tanácsok elektromos padlófűtéshez

Telepítési tanácsok elektromos padlófűtéshez

Az alábbiakban pár fontos információt, iránymutatást adunk az elektromos padlófűtés telepítésével kapcsolatban, de a telepítés előtt mindenképpen olvassa el a padlófűtéshez kapott részletes telepítési útmutatót!

Ha gyorsan, és látványosan szeretne megtudni minden lényegeset a telepítés folyamatáról, nézze meg az alábbi videónkat a témában:

Fontos tudnivalók

A tekercsek 50 cm szélességben, különböző hosszúságokban kaphatóak. A tekercs egy műanyag hálóból és a rajta egy ideális távolságban felfűzött fűtőkábelből  áll. A kábel nem vágható, a háló azonban igen, így könnyű a tekercs alakítása, a helyiség viszonyaihoz való igazítása. Az alábbi példában pár tipikus fordulási módot szemléltetünk:

FONTOS! A lefektetés iránya, fordulások, a kezdő- és végpont előre legyen megtervezve! Ne a telepítéskor próbálkozzunk, mert ez hosszadalmas és bonyolult munkához vezethet!

A tekercsek 4 méteres hidegvéggel rendelkeznek, ezt kell elvezetni a fali termosztáthoz. Minden, a Nordart által forgalmazott termosztát tartozéka egy padlóhomérséklet érzékelő, amit külön kell levezetni a padlóburkolat alá, a faltól kb. 10 cm-re. A különböző termosztátokat itt találja.

Szükség van szakemberre?

A padlófűtés lefeketetéséhez nincs szükség szakemberre, bárki elvégezheti, nem bonyolult munka. A kötelező méréseket, és a termosztát bekötését bízza villanyszerelő szakemberre!

Ha további kérdései lennének az elektromos paldófűtés telepítésével kapcsolatban, akkor keresse a Nordart szaktanácsadóit ezeken az elérhetőségeken.