Elektra padlófűtés és fagymentesítés a gyakorlatban

Elektra padlófűtés és fagymentesítés a gyakorlatban

Elektra padlófűtés és fagymentesítés a gyakorlatban

Az alábbi történetet azért szeretnénk megosztani veletek, mert remekül példázza, hogy a lengyel Elektra gyár beltéri és kültéri fűtési és fagymentesítési megoldásai milyen sokrétűek, és hogy gyakorlatilag a teljes házban és a ház körül is meg lehet velük oldani minden fűtéssel kapcsolatos problémát.


 

Ügyfelünk, Róbert, egy szép nyári napon látogatott el budapesti bemutatótermünkbe. Épülő házába keresett elektromos fűtési rendszert, elsősorban a helytakarékosság és minél nagyobb komfortérzet voltak a legfőbb szempontok. Ezért a munkatársunkkal folytatott szaktanácsadás során az Elektra padlófűtések felé terelődött a beszélgetés, és Róbert is rögtön látta, hogy ez lesz számára az ideális megoldás.

Mivel az épülő ingatlan könnyűszerkezetes, nagyon jó épületfizikával bírt, és a legtöbb helyiségben hidegburkolat került lefektetésre, ezért ezekben a szobákban az Elektra MD100, 100 W/m2 teljesítményű fűtőszőnyegeket ajánlottuk. A fürdőkbe és WC-kbe pedig az erősebb, 160 W/m2 teljesítményű Elektra MD160 került, mivel itt fontos a gyorsabb felfűtés és a magasabb hőfok.


A hálószobákban, a laminált padló alá Elektra Woodtec, 140 W/m2 teljesítményű fűtőszőnyeg lett a választás, így egy fárasztó munkanap után a pihenéskor is ugyanaz a komfort várja majd Róbertet és családját, mint a többi, hidegburkolatú helyiségben.



Róbertnek csupán egyetlen kompromisszumot kellett vállalnia a padlófűtés rendszerek megfelelő működése érdekében. Minden helyiségbe, lehetőség szerint lábas vagy függesztett bútorzatot kellett raknia, mivel a padlófűtés csak így tudta megfelelően biztosítani a fűtést. De ez nem okozott gondot, mivel ügyfelünk már a kezdetektől nagyrészt ilyen megoldásokban gondolkozott.

A padlófűtések vezérlését Elektra OWD5 típusú, wifin keresztül távolról is vezérelhető termosztátok biztosították, mivel Róbert és családjának a napirendje elég kaotikus, és szerették volna, ha a család összes tagját kellemes meleg fogadja hazaérkezésükkor, de nem szerették volna feleslegesen fűteni a házat, ha senki sem tartózkodik otthon.

A tanácsadás során sok minden szóba került, például hogy Róbertnek két kislánya van, és felesége a harmadik kisbabájukat várja, és szeretné őket télen is megvédeni az esetleges balesetektől a ház körül. Nagyon boldog volt, amikor megtudta, hogy az Elektra kínálatában kültéri fagymentesítési megoldások is megtalálhatók. Amikor a járda és a lépcsők fagymentesítését tervezték munkatársunkkal, Róbert „vérszemet kapott”, és rákérdezett, hogy nem lehetne-e megoldani a kocsibeálló fagymentesítését is, mivel leendő háza Budán, egy elég meredek, lejtős utcában lesz, és el szeretné került a téli reggeleken elmaradhatatlan hólapátolást is. 


Az Elektra Snowtec kültéri fűtőszőnyeg erre is megfelelő, így a járdát, a lépcsőt és a kocsibeállót is ezzel a típussal oldottuk meg. A fagymentesítő rendszert egy ETO2 kültéri vezérlő biztosította, ami csapadékérzékelőt is tartalmaz, így csak akkor fűti a felületet, ha a hideg mellé csapadék is párosul.


Mivel kollégánk látta, hogy Róbert szeret odafigyelni a részletekre, és szeretné megkímélni magát minél több kellemetlenségtől télen is, ezért nyugodt szívvel ajánlotta az Elektra Selftec önszabályzó fűtőkábeleket is ügyfelünknek. Így lett megoldva a ház ereszének, valamint a két kerti csap fagymentesítése is.


Azóta felépült a ház, bekerültek a fentebb részletezett elektromos fűtési megoldások is, sőt egy télen már túl is van a család. Legnagyobb örömünkre nagyon jó tapasztalatokról számoltak be a család tagjai, Róbert kedvence a télen is könnyen járható kocsibeálló, a lányok pedig nagyon élvezik a játékot a szobájuk meleg padlóján.

Ha téged is érdekelnek az Elektra beltéri és kültéri fűtései, keresd szaktanácsadó kollégáinkat és megtaláljuk számodra is a legjobb megoldást!