Tippek, trükkök: hogyan és mikor használd ki az okosfűtés előnyeit?

Tippek, trükkök: hogyan és mikor használd ki az okosfűtés előnyeit?

A huszonegyedik századi mindennapjainkban lassan már minden okos körülöttünk. A telefonunk, a tévénk – de már a házunk is. És hogy ez mit is jelent? Azt, hogy otthonunk gépei, rendszerei távolról irányíthatók, programozhatók, hiszen elég egy applikáció, egy kompatibilis, kiépített rendszer, és máris mindent meg tudunk oldani a lakástól távol, telefonunkkal a kezünkben!

Természetesen a fűtés is okos lett, hiszen nem elhanyagolható tényező, hogy milyen hőmérsékletű az otthonunk, mikor például hazamegyünk, fát kell-e hasogatni – vagy elég egy gombot benyomni vagy beprogramozni ezt a funkciót, és máris meleg, barátságos kuckó vár minket egy borongós, hideg őszi vagy téli nap végén!

   

De ne is rohanjunk ennyire előre, vegyük csak szépen sorra, hogy vajon mikor használjuk az okos fűtést, ha a legjobbat akarjuk kihozni belőle? 

  • Kaotikus napirend, gyakori utazások – ugye ismerős a helyzet? Bizony sok esetben jellemző életünkre az, hogy néha nehezen kiszámolható, mikor és hogyan érünk haza, nem tudunk előre tervezni. Ilyenkor például nagyon jól jöhet az, ha a fűtési rendszerünket távolról tudjuk szabályozni wifis készülékünkkel, akár előre programokat is be tudunk állítani. Így komfortossá tehetjük a hazatérést még a leghidegebb hónapokban is.
     
  • Nem kis gondot okozhat egy nyaraló vagy egy hétvégi ház temperálása. Költséghatékonyan, hogy jól működjön, minden rendben legyen vele, ne kelljen aggódni az üzemmenet miatt, és a költségek se aggasszanak minket. Erre is kiváló megoldás, ha okos fűtést használunk, hiszen bárhonnan ellenőrizhetővé válik a „második otthon”, nem eshet kár az értékekben a hőmérsékletingadozás miatt, elintézhetjük így a fagymentesítést is. Sőt előre programozhatjuk a norvég fűtőpanelt, ha hirtelen oda szeretnénk utazni kicsit pihenni (pl. az Adax Wifi elektromos fűtőpanellel).
     
  • Irodákban és tárgyalókban is nagyon hasznos egy okos fűtés rendszer, amely lehet egy norvég panel, hiszen nem szükséges a keveset használt helyiséget folyamatosan fűteni, ha ezt a megoldást válasszuk. Távolról, előre programozva beállíthatjuk, hogy mikor, milyen hőmérsékletet szeretnénk – így a megbeszélésre ez tökéletesen teljesülni fog.
     
  • A lakásbérleti piacon is nagyon jól teljesít és teljesített az okos fűtési rendszer, mint egy jól működő, hatékony és igazán modern megoldás. Tételezzük fel, hogy rövidtávú kiadásról beszélünk, melynek esetében adhoc jelleggel is érkezhetnek vendégeink. Milyen kényelmes és rugalmas, ha ebben az esetben nem kell folyamatosan rendelkezésre állnunk, hanem távolról vezérelhetjük a bérlemény fűtésének működését!

      

A végére hagytuk a bónusz pontot:  Az Adax Wifi applikációt integrálhatjuk a már meglévő okosotthon rendszerünkbe (pl. Google Home), így egy alkalmazással irányíthatjuk fűtésünket és lakásunk többi okos eszközét is. Láthatjuk tehát: a gyártók mindent megtesznek, hogy az okos fűtés még kényelmesebbé és problémamentesebbé tegye az életünket.
Érdekel az okosfűtés? Megtalálsz minket, várjuk kérdéseidet!