A konyhai keverőtől a fűtőpanelig – néhány érdekesség az Adaxról

A konyhai keverőtől a fűtőpanelig – néhány érdekesség az Adaxról

Ha elektromos fűtésről, fűtőpanelekről van szó, a norvég technológia az, amely sok éve már a világ vezető országává tette ezt a skandináv országot. Az olcsó elektromos áram, a norvég leleményesség és a töretlen hit a technológia fejlődésében több sikertörténetet is eredményezett.
 
Hét évtizede indult az a családi vállalkozás, melynek termékeit a Nordart is nagy sikerrel forgalmazza, mint az elektromos fűtőtestek legjobbjait a piacon. Ez a cég nem más, mint az Adax, melynek hosszú és izgalmas történetéből hoztunk most néhány érdekességet.
 

  • Az első, nagy sikerű terméküknek még nem volt köze a fűtéshez: egy konyhai, helyhez kötött keverőgép volt az, mellyel megtámadták a kisgépek piacát. Ezt olyannyira sikerrel tették, hogy többszázezer darabot értékesítettek belőle. Ezt a sikert pedig további kisgépek, mint például gofrisütők, hajszárítók követték.

   

  • A konyhai kisgépek mellett, illetve azt követően jöttek rá arra, hogy nem lesz elegendő ez a termékpaletta a megfelelő mértékű fejlődéshez. Így nyitottak a fűtés felé: először hordozható fűtőkészülékek piacra dobásával, majd ezeket folyamatosan fejlesztve, 1962-től már falra szerelhető fűtőtesteket is gyártottak

   

  • Az Adaxot többször díjazták innovációért a tervezés területén is. Először már 1968-ban kapott a cég egy formatervezési díjat, de 2008-ban a Neo fűtőpanel a norvég Design Tanács díját is elnyerte. A Neo lett az a termék, amely a fűtőpanelt egy modern, design darabbá avanzsálta. Így nemsokára piacvezetővé, majd a skandináv térség legnépszerűbb fűtőpaneljévé vált.

   

  • 1986-tól foglalkozik az Adax az intelligens vezérléssel a fűtőpanelek piacán. 2016-ban pedig még egy lépést megtett, amikor az okos fűtőpanelei megjelentek, melyeknél a világ bármelyik pontjából tudjuk irányítani otthoni fűtési rendszerünket wifi és mobil applikáció segítségével. 

   

És hogy mi lesz a következő lépés?
A Nordart részéről mi izgatottan várjuk az Adax fejlődésének újabb állomását. Mint viszonteladói és hivatalos partnerei, hiszünk abban az innovációban, amely ezt a norvég céget több évtizede jellemzi. 

Hogy mi lehet a titok? 
Talán a folyamatos megújulás, a magasan képzett munkatársak, a fenntarthatóságban való erős, és a töretlen kedv, hogy mindig innovatív, ügyfeleik életét megkönnyítő és egyre tökéletesebb termékekkel rukkoljanak elő. 
Amelyek nálunk, a Nordartnál folyamatosan elérhetők. 

Nézd meg te is az Adax Wifi és Neo készülékeinket!